MUNIEN PAKKAUSMERKINNÄT
Kananmunan alkuperän voit selvittää munan kyljessä olevasta leimasta. Leiman ensimmäinen numero kertoo munan tuotantotavan:
0 = luomumuna
1 = ulkomuna
2 = lattiamuna
3 = virikehäkkimuna
MUNIEN KOKO
Munien koko vaihtelee kanan iän mukaan, nuorilla kanoilla munat ovat pieniä ja somia munia. Vanhemmalla väellä isoja ja tuplakeltuaisen sisältäviä munia!
SÄILYTYS JA KÄYTTÖ
Säilyvyysaika lasketaan muninnasta 28 päivää eteenpäin. Hyvissä olosuhteissa muna säilyy käyttökelpoisena paljon pidempään.
Suositeltava säilytyspaikka on kylmiö, kylmäkomero tai viileä huone ja paras säilytyslämpötila on tasalämpöinen 12-14 C.
JÄLJITELTÄVYYS
Tuotantotapanumeroa seuraa alkuperämaan tunnus (Suomessa FI). Loppunumeroiden
avulla taas voidaan jäljittää tila, jolta munat on peräisin. Kaikilla munia tuottavilla kanaloilla on oma tunnuksensa.