kanakurkistus
niittymunat.jpg

MUNIEN PAKKAUSMERKINNÄT

Kananmunan alkuperän voit selvittää munan kyljessä olevasta leimasta. Leiman ensimmäinen numero kertoo munan tuotantotavan:

0 = luomumuna
1 = ulkomuna
2 = lattiamuna
3 = virikehäkkimuna

MUNIEN KOKO

Munien koko vaihtelee kanan iän mukaan, nuorilla kanoilla munat ovat pieniä ja somia munia. Vanhemmalla väellä isoja ja tuplakeltuaisen sisältäviä munia!

In the Supermarket
Fresh Produce

SÄILYTYS JA KÄYTTÖ

Säilyvyysaika lasketaan muninnasta 28 päivää eteenpäin. Hyvissä olosuhteissa muna säilyy käyttökelpoisena paljon pidempään.

Suositeltava säilytyspaikka on kylmiö, kylmäkomero tai viileä huone ja paras säilytyslämpötila on tasalämpöinen 12-14 C.

JÄLJITELTÄVYYS

Tuotantotapanumeroa seuraa alkuperämaan tunnus (Suomessa FI). Loppunumeroiden
avulla taas voidaan jäljittää tila, jolta munat on peräisin. Kaikilla munia tuottavilla kanaloilla on oma tunnuksensa.